Zó verkoop je iedere auto als autoverkoper
Hoe word ik een goede autoverkoper?


In deze blog geven wij jou Cruciale tips en feiten die je moet weten als autodealer bij het verkopen van occasions. Of je nou een verkoopmedewerker, sales manager of directeur van een autobedrijf bent. Je hebt het jezelf weleens afgevraagd; hoe kan ik nu een goede autoverkoper worden? Als auto verkoper ben je namelijk, net als in de andere branches, verantwoordelijk voor de verkoopcijfers en daarmee ook het bestaansrecht van het bedrijf.


De beste ‘’auto verkoop praatjes’’


Voor auto verkopers is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste verkoop trucs. Daarom hebben wij voor jou een kort lijstje samengesteld met de beste autoverkoper trucs:

 • Maak het gesprek persoonlijk en ga op zoek naar overeenkomsten. Potentiële kopers vinden het fijn om te zien dat de verkoper ook maar ‘’gewoon een mens’’ is.

 • Achterhaal welk merk (en mogelijk zelfs model) de klant in gedachten heeft. Tegenwoordig lopen klanten zelden een showroom binnen zonder vooronderzoek te hebben gedaan.

 • Laat waardering zien voor de smaak van de klant. Door aan te geven dat jij, als expert binnen de autobranche, het eens bent met de keuze voor het merk (model) krijgen klanten een extra duwtje in de rug tijdens hun beslissing.

 • Speel in op de populariteit van de auto. Niet elke klant zal er gevoelig voor zijn, maar de meesten vinden het fijn om te horen dat zij geen onpopulaire keuze maken.
7 tips voor een goed verkoopgesprek

 1. Creëer een band met de potentiële klant

 2. Wees een luisterend oor naar de klant toe

 3. Kijk de klant in zijn/haar ogen aan

 4. Wees oprecht en eerlijk

 5. Kom jouw gemaakte afspraken altijd na

 6. Maak iets niet mooier dan dat het is (zeg waar het op staat)

 7. Stel open vragen om de behoeften van de klant te achterhalen


Provisie autoverkoper


Het voordeel voor jou, als autoverkoper, zit vaak in de bonusregeling (ook wel: provisieregeling). Hoe meer auto’s je verkoopt, hoe hoger de bonus zal zijn. Deze prestatie bonus kan oplopen tot wel €1.500,- bovenop het maandsalaris. Het is voor een autobedrijf of occasion center belangrijk om dit soort provisieregelingen toe te passen, omdat de motivatie van de auto verkopers hierdoor toeneemt en zij sneller hun targets zullen behalen.


Zo verkoop je meer auto’s


Door bovengenoemde tips en trics te hanteren kun je als autobedrijf de verkoopkansen van jouw aanbod vergroten. Het is daarnaast ook enorm belangrijk om online goed zichtbaar te zijn voor potentiële klanten en om professionaliteit uit te stralen. Daar kan Occasion Online jouw autobedrijf goed bij helpen! Wij stimuleren de verkoop van jouw aanbod door een professionele foto- en videoshoot, door online marketing toe te passen op de juiste doelgroep én door een nieuwe website te bouwen en campagnes te voeren op jouw sociale kanalen. Hierin kun je zelf bepalen van welke diensten je gebruik wilt maken en wat het budget hiervoor is. Voor meer informatie kun je kijken op www.occonline.nl of mailen naar support@occonline.nl.


Recente blogposts

Alles weergeven